Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

de säger att jag kan dö

vissa stunder
kan jag inte andas

stunderna då självsvälten
övergår i något ohumant

de säger att
mina värden
är förkastliga

att jag inte
kan fortleva
i det kaos
som fyller mig

och de ser på mig
som om jag vore
mindre än dem
som om jag
inte alls förstår

som om jag inte
inser att jag spolat
ner min stolthet
bland söndertuggade
reliker av maten
som de menar
är okej

det finns inte längre
någon mening med
att romantisera
det sjuka och
det svåra

det finns inget vackert
i ändlösa lopp mellan
köket och badrummet

de säger att
jag demolerar
mig själv

att svimningarna
som brukar
överrumpla mig
är konsekventa

att kalorier är okej
att proteiner är okej
att allting är så djävla okej

och jag vill skrika
dunka mina röda knogar i väggen
mala sönder alla hjälpande
händer med gulnade tänder
som aldrig slutar isa.
för inget är ju okej.

de säger att
jag är sjuk
att jag inte längre
vet vad som är bäst

de säger
att mitt hjärta
kan kapitulera
inför sjukdomen

och jag vill skratta
för jag är friskast
av dem alla

jag är inte sjuk
jag är aldrig sjuk

inte ens när de säger
att jag kan dö.




Fri vers (Fri form) av papperskometer
Läst 380 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-12-12 21:01



Bookmark and Share


  Junibarn
igen, fifan vad du är bra. önskar att du inte var så mycket under skinnet, att du inte hade behövt tala med egna ord
2012-12-24

  stenen/ Yv Ericsson
Du beskriver det så fantastiskt bra! Att skada sig själv utan att förstå varför har väl knappast med kalorier att göra.
I sådana stunder utgör inte döden heller något hot.
mycket bra.
2012-12-15

  Ira Y
väldigt starkt! vill fortsätta läsa!
2012-12-13

    ej medlem längre
Gripande
2012-12-12

  Nattviolen VIP
Tack!
2012-12-12
  > Nästa text
< Föregående

papperskometer
papperskometer