Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En självrannsakan-


Dina dikter, min vän

Dina dikter, min vän

är svaga, kraftlösa

I en faller du,

i en annan gråter du.

Finns där en vedbod

så har där försvunnit en flicka.

Finns där en gryning

Så finns släckaren ock där.

Du beskriver kärleken så vackert på prosa.

Sedan klagar du i sju dikter

över att ha förlorat den.

Du umgås med skelett och bränns av sol.


När skall du skriva den starka stolta Dikten,

som tveklöst går genom alla årstider

och som med rent anlet och stark arm

lyfter sin läsare i nackskinnet

slungar honom ut i rymden

andlös förstummad

och tar emot honom sedan i trygg famn.

När kommer den dikten, min vän?

Göm dig inte, glöm den inte.

Min vän.







s





,
.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 396 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-12-14 04:53

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Robert Jonsson VIP
Mycket starkt och bra ett helt krus av iskall explorer rakt ner i nyvaken hals..

2012-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram