Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stämplad som sig själv




Er tanke vill jag låna
för nån minut eller mer.
Jag har en liten berättelse
som jag vill ta med er:

Vad är det som hänt
oss alla och en var?
Är vi så pass rädda
att ställa oss till svar?

Är inte nån rasist,
komunist eller terrorist.
Men att vi inte vågar tycka
som vi känner, det är trist.

Vi fruktar för symboler
och vad de för oss gör.
Vi tror att alla andra se
oss utifrån vad de

nu må tycka och tänka
från barn till äldsta änka
men den ränka vi tror oss
se är imaginär förstås.

Vi är rädda för rasismen
och vad den innebär
Men titta på Gurra V,
han startade det här.

I smyg han samarbetade
med tyskland några år
så vi inte invaderades
genom att sälja stål.

Som sedan användes
för att kriga och gå på.
Inta diverse grannländer,
döda folk, ja ni förstår...

Svenskt stål användes
för att bygga en armé.
Minst 35 miljoner dödade
under krigets vilda lek.

Judar, blinda, döva och politiker
HBT, och samhällskritiker.
Dessa människor finns ej mer
tack vare svensk "neutraliet"

Men det talas det allmänt tyst om
ibland historiens berättare
De människor som tiger ja de
kallar jag förädare!

Vi har inte rent mjöl i påsen
Det kan jag kanske leva med
Men politiskt korrekt av symboler
Det kan jag aldrig leva med!

Så jag käkar pepparkakor,
och negerbollar med.
Kina puffar, nogger black,
och all utländsk mat därmed.

Jag påverkas ej av symboler.
från datorskärm eller litografi.
Ska vi skippa midsommarstången med?
Den syftar för tusan på pornografi!

Träden tappar sina löv
under hösten i långa rader
Röda löv? inte gå på dem,
då förnedras ju indianer!

Samma sak med lussekatten,
så gul, god och rund.
Men äter jag den så missgynnas
ju var katt på Jordens grund.

Vi ska väl inte skippa julskinkan med,
för att muslimer skippar grisen?
Nej, låt oss fira som vi alltid gjort,
utan pekpinnar och notiser.

För inga andra människor
på våran lilla Jord
kommer ändra sina seder
på grund av symbolen av ett ord

Inte tar katterna nån hänsyn
till de lussebullar du äter
men ge dem ett par stycken
så får du kurrande läten

Samma sak med alla vithyade
de struntar blankt i den snö
som de vandrar i på vintrarna
för inte förnedrar det nån mö

Samma sak med de maskrosor
som växer upp under linden,
ingen kines blir förnedrad av
att barn blåser dem bort med vinden

Så vad har vi då lärt oss
här ut i denna kalla timme?
Att inte missledas av
symbolerna i vårt sinne

Då först vi kan försöka med
att aldrig spela rollen,
av rädsla för att bli hatad
för att man e dum i bollen

Jag hoppas att ni njutit
av tankeställaren du får
inför det nya som skall komma.
God jul, och gott nytt år!




Fri vers (Spoken word/Slam) av Johan Brodd
Läst 367 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-14 20:02



Bookmark and Share


  Fräkniga svanen
helt underbart, tack!
2012-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Johan Brodd
Johan Brodd