Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
knockad av den franska filmen "Igelkottens elegans"...


älskar älskar älskar när någon kan skildra det trasiga som det innebär epitetet att vara människa

Mina känslokaos har feldoserade kurvor
låtsas julkul, advenstlycklig och jäkligt tomteboglad

Målar introverta färger på slitna bipolära paletter
i varm ensamhet bor en bräcklig förtröstan
om att allt är som det ska

Acceptansdans tar mina dagar framåt
och min slitna yllekofta blir mitt hem
när jag älskar det trasiga i igelkottens elegans

Jag vet att jag så lätt faller handlöst
genom stearinljusvackra dagar
men i mina drömmar
dansar jag fortfarande naken
i de blå nätternas sömndruckna symfoni

Som om allt vore så enkelt
och kanske är det just det det är

jag blundar...och allt är åter




Fri vers av L I V
Läst 702 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2012-12-16 13:44



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Mmmmmm....vackert....men...sorgligt
2018-08-14

  Linda CH VIP
En fantastisk text! Läser just nu boken....
2012-12-17

  DrZappa VIP
Gillar!
2012-12-16

    ej medlem längre
Se dig som den som förstår vad kärlek är och vet att det som framkallar hysteri över det som komma skall är bara att vi låtsas att vara så nöjda så med allt som har med julfirandet att göra men en god jul är alltid en god jul så var också så meningsfull och säkert när du firar den
2012-12-16

  Silverstripe
Härligt skrivet
Ärligt skrivet
Med väl valda
och väldoserade ord!
2012-12-16

  dooni
Så vacker, och så lätt. I vinter tid är det minsann inte lätt...
Känner att man låter sig lura omgivningen för ofta, men man kanske borde öppna sitt hjärta och låta de äkta gå för att hitta den sanna glädjen, mvh
2012-12-16

  Niclas Petersson VIP
Tack för en av dagens finaste och ärligaste dikter.
Den gick fram ända in dit den skulle.
Gillar. Mycket.
2012-12-16

  Lars Hedlin
Så vacker i sin sorgesenhet..gillas
2012-12-16

    Max Poisé
Suverän text LIV!!
Denna föll jag som en fura för. Du hittar verkligen kärnan i texten på ett utsökt sätt
2012-12-16

    ej medlem längre
Hur kan melankolin vara så vacker? Begeistrad av din så, så vackra poesi*
2012-12-16

  Larz Gustafsson VIP
Hela julfirandet är ett enda löjligt, meningslöst skådespel.
Kampen fortsätter, som sagt.
Och varför låtsas? Bryt dig fri!
2012-12-16
  > Nästa text
< Föregående

L I V
L I V