Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DESTO MER HAT, VREDE OCH AVSKY MAN SVÄLJER...





...och "ackumulerar" desto farligare är det. Jag läste Alice Millers bok om Hitlers fruktansvärda barndom, och om hur hela det tyska folket i århundraden var utsatta för "den svarta pedagogiken" - som i korthet gick ut på att lära och tvinga barnen att lyda blint, och bli fogliga och underdåniga överheten. Sen kom Hitler och nazisterna och tände eld på stubintråden, och hela Tyskland blev en mobbinggrupp vars vrede och hat detonerade kollektivt i ett våld med gigantisk slagkraft. Själv växte jag upp i ett gravt aggressions/konflikthämmat kristet hem, i vilket vrede och raseri var förbjudet, vilket ledde till att jag i mitt ursinne slog sönder saker på mitt rum, plågade min katt, och mobbade mina kamrater. Senare började jag istället att utplåna mitt sanna jag, vilket i slutänden ledde till svårartad psykisk sjukdom och psykosomatiska besvär. Om jag någon gång får barn så ska jag göra allt som står i min makt att bejaka och uppmuntra alla hans/hennes känslor; jag ska ge kärlek, mer kärlek, och ännu mera kärlek!







Övriga genrer (Essä/Recension) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-12-17 19:41



Bookmark and Share


  Federico Romano VIP
Instinkten sa att den var bra, vi får se..
2012-12-17

  Dufvenberg


Starkt skrivet om sådant vai aldrig får glömma.
Och jag har en känsla av att du har så pass mycket kärlek i dig
att du kan överföra den på dina ev barn!!
Det visar du hela tiden med dina kärleksfulla dikter.

Kram på dig!
2012-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP