Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om identitet


vem vill jag vara?

jag har alltid försökt

att låtsas

 

samtidigt som jag inte bryr mig

nämnvärt mycket

om vad ni tycker

 

och

 

jag tror inte jag kan göra det längre -  att försöka, att låtsas

jag känner inte att jag borde

känner mig bara mer instängd

 

för

 

det jaget -

som jag borde bli

om jag hade låtsas

om jag hade gjort precis så

som alla andra gör

 

när de

 

leker det sociala spelet

lever sina inrutade liv

så som man ska

för att

förhoppningsvis

klara sig

undan från

okända marker

 

-är inte jag

 

-

sanningen att säga;


jag följer ingen given ström

kanske bara min egen väg

rätt i genom kaoset

      

jag försöker kanske låtsas

               men
 
jag dansar helst ensam     

 

 på mina egna villkor

 

© 2012 Celticgirl

 

 




Fri vers (Fri form) av Celticgirl VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-12-17 21:00



Bookmark and Share


  Suss Petersson
vilken härlig känsla att inte bry sig, ibland är det svårt. Så verkliga och talande ord.
2012-12-21

  Let it go VIP
känns igen, bra skrivet. att vara själv på låtsas för att få vara ifred.
2012-12-21

    ej medlem längre
Känner igen mig mycket i denna text. Människor brukar säga att alla spelar ett spel så det är bara att dra på sig kläderna och vara en del av samhällets roller. Annars deltager man automatiskt i utanförskapet oturligt nog.
2012-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Celticgirl
Celticgirl VIP