Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

först var jag ett djur

 

 

 

Först var jag ett djur,
sedan vuxen, sedan barn.

Nu är jag så trött.

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Haiku) av Catharina Edin VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-12-17 21:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En text där det verkar som att man föds som djur, sedan blir man vuxen, och efter det så blir man barn på nytt när alla tankar och minnen som man en gång upplevde kommer tillbaka och drabbar en med full kraft. Kanske är det också så att man först kommer till världen som en fullständig naturvarelse innan man socialiseras in i sammanhangen för att så småningom släppa lite på den kulturella fernissan och återinse sin totala vanmakt och sitt beroende. Men trött blir man hur som helst. Trött på omständigheterna, trött på alla ord, trött på det liv man lever och trött på den person som man med eller emot sin vilja har kommit att bli. Och ibland så önskar man ju inget hellre än att bara få sova ut och vakna till en helt ny värld som man kan betrakta med friska och ljussköljda ögon, allt för att fördriva ledan. Det vilar ett visst stänk av uppgivenhet över den här känslomässiga haikun. Med bara några få koncentrerade stavelser så beskriver den rörelsen, utvecklingen och den upplevelse av total utmattning som kan infinna sig med tiden och den snart fullbordade livscykeln.
2012-12-18

  Nanna X
å vilken genial sammanfattning av livet!
2012-12-18

    ej medlem längre
bra!
2012-12-18

  Monika A Mirsch VIP
så blir det i mörkret när livet skrider och tomheten tar vid - känns igen
2012-12-18

  Ingela Svenson VIP
ja. jag sätter punkt och vill ändå veta mer.
2012-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP