Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var det därför du drack din ensamhet?

 
Medaljtavlans sammet är dammig.
Doften av gammal rök och ensamhet.
Du räckte inte till (vi räcker aldrig riktigt till).
                                                                    Var det därför du drack din ensamhet? 

Du gav och gav och du räckte inte till (vi räcker aldrig riktigt till)
när lägenheten tömts på dem som du gett liv
fanns det då ingenting att glädjas över?
                                                      Var det därför du drack din längtan i ensamhet? 

Jag fattade inte – kunde inte förstå –
ensamhet fanns inte i min värld – ännu             (den kom senare; den kom längre fram)
Om jag (eller någon) hade kunnat ge (vi räcker aldrig riktigt till)…
                                                      Var det därför du drack din parfym i ensamhet? 

Jag vet jag grät.
Själv förberedde jag skämt till roliga timmen
den dag jag fick veta att du dött,
                                                                                och varför du drack din ensamhet.




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 620 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-12-18 11:07



Bookmark and Share


  henke_r
"Du gav och gav och du räckte inte till (vi räcker aldrig riktigt till)". Det sociala arvet diktat med känsla så det både räcker och blir över. Tack för att du tipsade mig om denna dikt!
2017-04-28

    ej medlem längre
känslosam varm dikt / Var det därför du drack / rymmer allt och miljoner olika svar
2013-11-04

  Linda CH VIP
Vacker och berörande text som känns i hjärtat!
2013-07-29

  Ergo Summa
Det här tilltalade så många delar av mig, både nya och gamla, trasiga och förnuftiga. JA du får verkligen till den enorma känslan av maktlöshet och oskyldighet - ett barns syn..
Det berörde mig djupt!
TACK! (Bokmärker)
2013-07-29

    lenakarin
Kraften i bilden är stark.
Och nej, vi räcker aldrig riktigt till..
Väldigt bra text!
2013-02-28

    razbliuto
Får ont i hjärtat.
2013-02-25

  Haiau
..du drack din ensamhet,
..du drack din längtan i ensamhet
Vacker, smärtsam dikt !

2013-02-18

    ej medlem längre
Olika falla våra öden, men vi har ju bönen trots allt....
2012-12-18

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2012-12-18

  maria kide
Fantastiskt fint skrivet
2012-12-18

  M M Mannheim VIP
Finstämd dikt med sammanhängande tema som berör ända in i själen. Om en frågeställning som söker sitt svar.
2012-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson