Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brevet som du aldrig fick

Vitt ark lyste i natten,
med ord som ändrar allt,
svarta bokstäver med glöd
som hettar trots kallt.

Vitt ark som förklarar
allt som jag inte sa
allt som jag borde gjort
och allt som inte blev bra.

Förklarade hur hjärtat slår,
jag förstår inte för mitt liv
där det kunde blivit vi
om jag bara tog mitt kliv.

Skrev om så mycket vilja
en längtan som tog energi,
en ångest som regnade
varför det inte blev vi.

Vitt ark som kunde ändra,
ord som vackert flätades
fel som kunde förklaras
och misstag som rätades

Vitt ark för din förståelse,
med meningar som tog
tillbaka det lilla döda hjärtat
som i din frånvaro dog.

Skulle ha gett min förklaring
men tiden den bara gick,
och nu med vitt ark i handen
är det brev du aldrig fick.




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 533 gånger och applåderad av 36 personer
Publicerad 2012-12-19 12:29



Bookmark and Share


  ULJO
Fint diktat om brevet som aldrig nådde sin destination
2012-12-23

  Eva Langrath VIP
Tycker om den bunda formen som ger en tydlighet till eftertänksamheten i orden.
2012-12-20

  Angel of love
Varm, vacker och öm!
Stor applåd
2012-12-19

    ej medlem längre
Enormt bra, imponerad!
2012-12-19

  Linda CH VIP
Enastående bra skaldat! Att få ett personligt brev har en magisk betydelse trots att ditt inte blev sänt.
2012-12-19

    ej medlem längre
för oss som uttrycker sig med det skrivna ordet

Jag gillar den
2012-12-19

  Lavinia Röd
Snyggt!
2012-12-19

    ej medlem längre
Outstanding!
2012-12-19

  Ann-sofie.
mycket fint skrivet, rörande vakert och bitter ljuvt..
2012-12-19

  Palett
Bra dikt !!
2012-12-19

  Maj-Lis VIP
Myck mycke fint.
Man ska nog följa hjärtat
2012-12-19

    JO:82
Åh fint max....mkt vacker insida har du...
2012-12-19

  LenaJohansson VIP
mkt bra
2012-12-19

    ej medlem längre
Snyggt!
2012-12-19

  Rise Little One
Så fina tankar, speciellt i slutet

"Vitt ark för din förståelse,
med meningar som tog
tillbaka det lilla döda hjärtat
som i din frånvaro dog.

Skulle ha gett min förklaring
men tiden den bara gick,
och nu med vitt ark i handen
är det brev du aldrig fick"
2012-12-19

    Jane S VIP
Den där tog ett rejält tag om hjärteroten, oj oj oj
2012-12-19

  Dufvenberg


Ohyggligt fint.
Mvh H
2012-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé