Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Änglamärket" är den skåra på överläppen, som alla människo bär på.


När du var nyfödd...

När du var nyfödd visste du allt.

Din klara blick såg fortfarande;

Men du fick ingenting berätta.

Din ängel tryckte sitt finger över din mun

"Tyst, lilla du!"

Så växte du in i de ovetandes skara

( någon gång, när du älskade eller diktade,)

mindes du något avlägset. Kanske.

Nu närmar du dig dörren igen

Skall du återigen födas

och ingenting få berätta?

Eller kan vi bryta mönstret

komma till insikt:

Och tala,berätta, dansa och sjunga om det outsägliga?
U.E.















Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 324 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-20 16:28

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram