Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mammas födelsedag


Hur skulle livet kunna bli vanligt när du fattas mig

jag tänkte att livet
kunde vara vanligt
att din frånvaro här
smält samman med
vardagens andetag

att allting skulle kännas
... vanligt....

men våra liv är länkade
med förgyllda ringar

När jag insåg att ett vykort
aldrig mera skulle nå dig
för att adressaten raderats
från de levandes skara

visste jag att en ljuslåga
kunde nå dig

... jag kan nå dig....

lågan som stiger upp
långsamt, mjukt
genom stjärnevärldar
bortom vintergatan och galaxer

jag ser dig fånga lågan
i dina kupade händer
och le mot mig

aldrig mer vill jag tänka
att livet ska bli vanligt

hur skulle det kunna bli vanligt
när du fattas mig






Fri vers av Maiah VIP
Läst 900 gånger och applåderad av 52 personer
Publicerad 2012-12-20 22:19



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Mycket vackert om saknaden av någon man på något sätt räknar med alltid ska finnas. Plötsligt är en plats tom, någon brukade sitta där eller vara där. Saknaden kommer i vågor. Du skrev det här bara dagar innan min pappa somnade in & saknaden finns ännu. Tack för dina vackra rader.
2023-08-25

  La Magnólia VIP

2023-08-25

  Julio VIP
Oj, denna text var väldigt kraft full och vacker.


2020-10-06

  Nils-Robert
Så fint ordat om relationens förlängning efter döden som är ofrånkomlig
2017-06-30

  Tabac VIP
Underbar!
2017-02-05

    ej medlem längre
När jag insåg att ett vykort
aldrig mera skulle nå dig
för att adressaten raderats
från de levandes skara


allt är fantastiskt i den här dikten, så vackert skrivet
2016-11-07

  Siggesdotter
Så starkt och kärleksfullt om en älskad saknad mamma!
2015-10-23

  Knickedick
Får hålla tillbaka tårarna
2015-10-12

  ~Leonardo~
Ett vackert pulserande vemod ryms här.
saknaden känns... snyggt skrivet.
2014-10-11

  Chawa VIP
Varligt förd penna om saknaden så stor... Mycket fin!
2014-07-02

  Connie
Så skör och fint text!
2014-06-19

  Yeppis
Vackert,bra skriven
2014-04-26

  Ingrid Trolle
En stor och
tung sorg
så vackert
skildrad
2014-04-24

  Peter Grahn
Om jag kunde skalda som Dig. Det värker i hjärtat och du vet att jag har spenderat de senaste åren i liknande situation. Den man älskat som inte finns hos en, död eller levande, saknas alltid.
2014-03-30

    ej medlem längre
Vackert skrivet med enkla ord och stor känsla, där inuti..
2013-10-17

  Densen VIP
Ord som ej behöver någon närmare beskrivning;)Kan sorg vara vacker....?kanske med tiden.....


2013-04-07

  Engel
Mänskliga sorgefrågor. Men dina ord andas ändå stillhet och acceptans. Fint att läsa.
2012-12-24

  Lars Hedlin
Mycket mycket fint
2012-12-21

  Rise Little One
värmande hyllning till din Mor... så vackert att det gör ont...
2012-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Maiah
Maiah VIP