Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om jag inte har något vettigare för mig? Jo, för all del.


Matematik på dårhuset.

Tag en duk, 10x10 meter. Det är 10.000x10.000 kvmm =100.000.000 kvmm. 100Millioner rutor, envar 1 kvmm stor. Nu skall vi färglägga rutorna. Det finns 100 olika färger. Varje ruta kan färgas på 100 olika sätt. Den stora duken kan alltså visa 10 milliarder olika tavlor, bland dem allt som målats sedan Altamiragrottan och till i morse. Ändrar vi färgerna, ändrar vi tavlan.

Hur många rutor måste vi färga om för att förvandla Paul Delvaux´ Sovande Venus till Francisco Goya´s Hertiginnan av Alba?

Sov gott!




Prosa av Rune Thorsell
Läst 650 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-12-24 20:03



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Nu gick jag ner
för räkning!
Calle and out
2013-01-07

  Carl O Andersson
Svarar som Enar Haglund, "Allvetaren": "Tillräckligt många"
2012-12-25

  aol
vet ej vännen,
2012-12-24

    Meretseger
Lätt som en plätt:
100 000 000
2012-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Rune Thorsell
Rune Thorsell