Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Friheten är hotad, sanningen likaså, vi som följer dessa, vägrar gå på tå!


Vi som älskar frihetens sång hör den inom dagen lång

Det blir allt svårare att skriva & skapa fritt
svårare att säga sina åsikter tankar högt
häxjakten fortsätter på yttrandefriheten
sidor stängs ner folk portas från att läsa
olika budskap som inte följer korrektheten
pk snaran ligger alltid redo att fånga in byten
som går utanför deras ramar mallar & förordningar
mer & mer framträder instängdhetens strama liv
hur ofta har man inte hört talas om den trånga
åsiktskorridoren där bara "vissa får ha en röst"
den korridoren blir bara snävare & snävare
bär en doft som inte tillåter frisk syrerik luft
unken illaluktande som ger kväljningar
att leva & verka i detta pågående landskap
gör att själar krymper ihop & blir till russin
underbart är att fler & fler blir saftiga vindruvor
de vägrar att låta sig behandlas av "förtrycket"
vet att om man tillåter det få övertaget
då väntar mörkare tider, vad det lider
ingen frihet, då får man leva i hemlighet
diktatur kallas det, som alla med hjärna vet
vi som är motståndare fortsätter strida
oavsett hur mycket vi än får lida
aldrig att vi ger oss, vi kämpar på
inget skrämmer, vi enade stå
vi som älskar frihetens sång
hör den inom dagen lång!










mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 564 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-12-25 13:31



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Till Twitter!
2021-01-12

  morgonstjärna VIP
---verkligen sanning
Lögnen och mörkret till samma familj och ingen vill vara avklädd, ingen varken du eller jag.
Mörkret vill ingen ska få vetskap om allt elände och gömmer det bakom lögnen, en flott garnityr.

de som berättar sanningen blir alltid obekväma journalister och annan media de trycks gärna ner och i diktaturer är det förenat med livsfara att berätta om det hemska.

-trumps twitter har i nutid nått sin ände och blockerad, det är farligt när maktens korridorer är befolkade med människor avsaknad av etik och moral och de har tillgång till knappar att trycka som utlöser storkrig.
2021-01-09

    lydriket
Mer aktuellt tema än på mycket länge.

Nu censurerar den svenska totalitära och socialistiska regimen oberoende journalister på löpande band via påtryckningar på sociala mediegiganter att de senare måste censurera "hot och hat", dvs all berättigad kritik mot den socialdemokratiska massmigrationen och i förlängningen kulturmarxistiska kulturrevolutionen i Sverige mot Sverige.

Dessa sociala mediegiganters servrar finns i Sverige och drivs med av den svenska totalitära regimen i princip skattebefriad elektricitet.
2020-12-31

  Thylacine
Bra liknelse att den snäva åsiktskorridoren gör
att själar krymper ihop och blir till russin!
Likaså att fler och fler blir saftiga vindruvor
som vägrar låta sig bli förtryckta den!
Stor applåd till hela texten!

2020-12-25
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP