Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Annandag juls ångest och sorg...


Glad och SOLIDARISK familj i JUL!






Barn, invaderade med julklappar, spelar TV-spel
De borde vara lyckliga, men någonting är fel

De har hört talas om de utfattiga och deras svält,
och är väl medvetna om flyktingarna som bor i tält

Mamma och pappa har handlat prylar på kredit,
ändå har barnen ont i magen och mår skit

Lille Pär utbrister: vi måste skaffa fadderbarn på Plan!
Men det finns inga pengar kvar, de sista gick till gran

Då säljer vi TV-spelet på blocket.se
Att det ska bli sålt, om det får vi be

Det ordnade sej för familjen Petrén,
samvetet rent och vintersolen sken!






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-12-26 03:46



Bookmark and Share


  Magica VIP
Klockren
2012-12-27

  Marianne Räf
Trevliga 2-radsverser, och
bra rimmat!
2012-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP