Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julens KRÄKLEK







Den välbeställda familjens villa är ett hav av: julklappar,

godis, mat, alkohol, och tillräckligt många personer som

inte gillar varandra, och som inte har en aning om varför

de firar jul... för att det ska vara väldigt dålig, outtalad,

stämning. De extremt bortskämda barnens julaftonseufori

har redan förbytts till slentrian och vilda slagsmål.

De så kallade vuxna är så berusade att de skiter i barnens

förehavanden, de trodde att de kunde köpa se fria från

det molande dåliga samvetet över att inte ha tid med sina

barn. Pappa sprutspyr över hela matbordet, och mamma,

nästan utbränd, blandar sprit och stesolid.

Några av barnen har börjat att ta ut sin ilska på katten;

de stoppar honom i en väska som de slänger till varandra.


Jesus Kristus står i ett hörn och bevittnar den kaosartade

julkatastrofen... Han är maktlös och gråter av vrede och sorg,

medan änglar febrilt försöker få kontakt med människorna

telepatiskt med sin blixtrande kärlek.






Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-12-26 04:27



Bookmark and Share


  Magica VIP
Ja julen är väldigt överskattad, tror inte jag kommer fira det nåt mer, bara ytterligare ett sätt för folk å håva in pengar. Jag tröttnade ur helt i år.
2012-12-27

    ej medlem längre
Kräklek var ordet!
2012-12-26

  Dufvenberg


En bulimisk jul
med explosivt innehåll.


2012-12-26

  Chawa VIP
Tragiskt men väldigt välskrivet!
2012-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP