Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så många undervisade lektioner


I många ämnen var jag en duktig flicka
fick AB+ och a

senare femmor (ett par stycken)
inget stjärnbetyg
men heller inget att skämmas för


på högskolans språklinjer blev omdömena MVG, Très bien
men vad hjälpte det

Teori är en sak praktik en annan

Att kunna skriva fantastiska uppsatser på franska
och inte förstå en uttalad mening av en fransman
kommer man inte långt med


Tvingades därför ut i livets hårda skola
i främmande land, jag och min son
övergivna av fadern


Då fick vi lära oss att göra oss förstådda
att lära oss förstå
främmande språk


Vi lärde oss detta, slog oss fram,
kämpade mot allt motstånd vi mötte, vi tillsammans


Nu tio år senare kan vi se resultatet av vår långa färd.

Vi skördar hem frukterna, tar till oss det goda
men det finns kanske sår som aldrig läks
mest oroad är jag för min son
Kom till mig snälla du om behoven finns,
ingen kan bättre än jag förstå




Fri vers av Nic
Läst 261 gånger
Publicerad 2006-02-17 22:48



Bookmark and Share


  Nic
Tack Ditte,
Ha en bra dag:)
kram
Ingrid
2006-02-18

  rebecca d
tycker om. lågmäld eftersinnande...om livet...
2006-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Nic
Nic