Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En annan version av mig

när du målar en morgon
fyller vyn med en vacker dag
visar att jag betyder
visar att jag är jag

flyendes bort mot stupet
tårar som suddar leende
kastad av min tankes fiende
slagen av ett annat seende

det är en annan version av mig
som strålar kärlekslust
med sammet och ljuv nyans
hör du min lena röst

som bereder en väg av värme,
leder dig bort från stygghet
omfamnar dig till sömns
du somnar skönt med trygghet

vi har vandrat så många år
med stolthet parkerat i garage
frostat våra viljor och drömmar
packat lyckan i bagage

borde skrika alla ord som betyder
borde ha begravt alla mina nej
men det är en annan saga
och en annan version av mig.




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 342 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-12-27 13:04



Bookmark and Share


  Den gamle
Skön dikt

"... borde ha begravt alla mina nej... "
Riktigt bra

2012-12-30

    JO:82
fin bild...åker du oxå utför?? visst är den en härlig känsla..precis som denna texten...du ger vind till seglet från resans början till slutet=)
2012-12-29

    ej medlem längre
Tycker om dina odval här,
det enkla, jordnära orden.
Blir en styrka i det som berör..
2012-12-28

    ej medlem längre
Du beskriver så fint hur personligheten har olika ansikten inom och utom oss. Vi är en och samma men också fler och många....
2012-12-27

    ej medlem längre
Bra skrivet...
2012-12-27

  Rise Little One
Man får lov att ha olika versioner av sig ... De utgör ens identitet och vi är alla människor trots allt!
2012-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé