Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

poesi när gråten släpper

 

du värjer dig nu, du gör det du måste
och du gör det nu
du värjer dig nu, mot allt det som tränger
mot det som blivit så svårt att vara
mänska i allt det här
där ingen handrygg når din kind
och i mörkret står du kvar
i det tysta krig
där inga skrik når fram

- vilken väg väljer

kunde du då leva i den
där hem aldrig möter

rytmen går sida vid sida med ditt blod
den är tung och det enda som lindrar

och du värjer dig
mot invasionen av din kropp
mot sot och svaga hostningar

- vägen vill leda hem

mot soluppgång

 




Fri vers av kerstin skriver VIP
Läst 932 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2013-01-01 17:21



Bookmark and Share


  Trädskugga
Mycket levande
allmänmänskligt
om att bara få vara,
tårar eller ej sot eller ej,
för en
stund och fundera
klura på om soluppgången
inträffar snart.
2015-06-21

  den nakna poeten
minnen svåra på en delad väg mot
ett mörker en stark längtan efter
ljus och värme igen solen morgon
dagens gåva och välsignelse bra
skrivet norrskens poet ! tack för
att du delar med dej av det vackra
inom dej
2013-08-10

  den nakna poeten
minnen svåra på en delad väg mot
ett mörker en stark längtan efter
ljus och värme igen solen morgon
dagens gåva och välsignelse bra
skrivet norrskens poet ! tack för
att du delar med dej av det vackra
inom dej
2013-08-10

  Densen VIP
jag gråter...
2013-04-04

  AgnesP
Så väldigt fin i sin svärta.
2013-01-25

  catharina.jerbo VIP
ja, när den släpper... väntar mig en efterföljare till den här, när gråten redan släppts fri. det är en skicklig skrivare bakom dessa ord och orden ger stor läslust!
2013-01-03

    Erika H
Det finns något beskrivet här som håller tillbaka. Som dämpar, värjande, som vägrar släppa fram. Jag vill se all gråt komma ut. Vill läsa om alla hämmanden som brister och lösgör flöden. Istället får jag det återhållsamma och det är skickligt att få läsaren att känna frustration över allt som ska komma ut men stannar inuti.
Vackert skriven text. Känner den lilla människan vaja.
2013-01-03

  Harriet Gullin VIP
Så bra! Berörde hjärtat.
2013-01-02

    ej medlem längre
Mycket fina rader av dig!
2013-01-01
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP