Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nere bakom broarna


Nere bakom broarna
längs de blytunga bilarnas stråk
samlades vi
kastade sten i vattnet
skrattade

det var där vi sjöng om student
det var där små nervösa pojkar
fann sina erövringar på en parkbänk

vi behandlade livet som en reflex
vi förutsatte att det fanns där runt hörnet
utan ansträngning
utan uppoffring

stadens ljus och myller sjöng vår refräng då

vi stod mitt i ljuset och älskade det

jag tror aldrig att vi märkte när eftertexterna
rullades upp

det var när jag såg mig själv i de glada rop som ekade
där i natten fast jag var långt därifrån

studentmössor i vilda tillrop

nya röster

jag var långt därifrån nu

men frågande barnögon fick mig att minnas

en historia

som sjunkit

likt de stenar vi kastade i vattnet

nere bakom broarna
längs de blytunga bilarnas stråk




Fri vers (Fri form) av R Werner
Läst 252 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-01-01 18:50



Bookmark and Share


  Tino
En riktigt riktigt bra och otroligt levande text.
Jag har skrivit det tidigare under dagen
och man märker att det är ett poetiskt hantverk
som tagit mer än 2 min att skriva.

Det är en stark och så fin text
jag lever mig in i varje stycke
och jag läser den om och om igen.
Jag trivs här och känner verkligen
de vemod som skapas i raderna.

Ännu en text som verkligen behöver bli utvald
eller uppmärksammad!

Jag ställer mig upp och applåderar
Bokmärker utan att tveka
för denna värld och berättelse
vill jag kunna komma tillbaka till

Ditt slut är så otroligt välslipat


2013-04-21
  > Nästa text
< Föregående

R Werner
R Werner