Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt av Ingemar Andersson, Katrineholm december 2012-januari 2013.


Blå u-båt, grön brandbil

När samhället blir teknologiskt (teknokratiskt)
målas u-båtarna blå
och besättningen ges genterapi
så att de kan andas med gälar
och simma med datorsydda simfötter.

Aldrig mer sjungs ´´Yellow Submarine´´...

När samhället blir ekologiskt (ekokratiskt)
målas brandbilarna gröna
som villkor för verklighetens certifikat
Vattnet återvinns
efter en släckt skogsbrand
som skulle ha förnyat floran
om den fått följa sitt eget liv.

Om inte verklighetens skugga
hunnit ifatt den...




Fri vers (Fri form) av Ingemar Andersson Katrineholm
Läst 315 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-06 02:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingemar Andersson Katrineholm
Ingemar Andersson Katrineholm