Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Silvia

hon fastnade i en ordlöshet

ibland är östersjöns vatten som ett tyst tak

 

jag tänker att

det bara är de bekymmerslösa

 

som har råd att kokettera

med sin trasighet på teve

 

jag hälsar på på mitt gamla barnhem

knyter rosetter runt buketter av prästkragar

matar fåglar 

äter soppa med gaffel

 

lägger ut en sten på samma ställe varje dag på morgonen

för att sedan ta bort den på kvällen

 

det kvinnliga lidandet är så litet

 

 

vad gör man om det inte finns något ljus där 

bortom regnbågar och tunnlar 

 

man står kvar

 

 

 

 

 




Fri vers av desert star
Läst 606 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2013-01-07 19:46



Bookmark and Share


  Karin Lyckofågel
Det här är poesi.
2013-01-14

    ej medlem längre
känsligt, levande, personligt, vidsynt
2013-01-11

  smultronbergen VIP
Det här är stor stor poesi

Inget annat. Rent av genialt i
syfte och mening

den har allt äkta poesi har

Är sant stor. Tack
2013-01-09

    ej medlem längre
Analys: Jag ser att att du vill se dig själv som den fint diktande kvinnana som vill återge din kunskap inom poesin. Men du tappar en del genom att inte återge din syn på att det finns människor som vet att en dikt skall vara rak och ärlig genomtänkt. Så skriv inte i ord utan i bokstäver istället så blir du en sann skribent en dag.
2013-01-09

    ej medlem längre
fin poesi
2013-01-09

    Max Poisé
Mycket bra dikt detta!
2013-01-07

  John B Lund
Trevlig överraskning att ramla in här.
Vackert må ja säga.

"hon fastnade i en ordlöshet

ibland är östersjöns vatten som ett tyst tak"

Snyggt!

2013-01-07

  Ola Rydberg
Här blev jag mkt imponerad
och fångad
i en poetisk fälla som jag inte vill komma ut ur
2013-01-07

    ej medlem längre
Mästerligt poeterat ...
mycket bra ...
2013-01-07

  Brachmin
DU VET VAD DU VILL SÄGA, OCH SÄGER DET!
2013-01-07
  > Nästa text
< Föregående

desert star
desert star