Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och låt det bli liv (100 ord)

Han planterade ett frö inom henne. En del tänker säkert barn nu. Men hon tänker liv. Ett sådant liv där barn också kan få plats. Eller blir till i. Ibland tänkte hon väsen. För att väsen är levande och lever ett eget liv. Och för att levande väsen behöver omhuldas. Tas omhand.

Tiden var kort.
Han kramade henne gång på gång.
Smekte hennes armar gång på gång.
Sa att han skulle komma tillbaka.
Och hon kände det som ett förtroende.
Att bevara värmen till fröet.
Så att det skulle gro och få liv.
Och växa till en ny kärlek.
Deras.





Prosa (100-ordare) av leelee
Läst 528 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-01-07 20:53



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Verkligen fint!
2013-01-14

  erkki
Du skriver så innerligt om förälskelsen att associationerna bara flyger... Hur tanken får den näring som snabbt trollbinder. Tanken som vill både ge och ta. Allt. Tanken som ser bortom alla gränser. Framtidstro. Förhoppning. Förtjusning.

Och successivt övergår i nykter kärlek. Fel och förtjänster kvittas. Ett underbart netto - en relation - ligger framför en. Hoppas man.

Visst är den också ett väsen, kärleken, men den behöver varierad kost. Som babyn som lämnar modersmjölken för ett något självständigare, men ändå innerligt kärleksfullt. Ett eget liv.
2013-01-08

  walborg
Vacker bild av kärleken
2013-01-07

    ej medlem längre
Något stort och viktigt har planterats... som kan växa.. till något värdefullt.. en Kärlek.
2013-01-07
  > Nästa text
< Föregående

leelee