Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minotaur

Känner du doften av Minotauren?
Denna myskiga aura av djurisk naivitet.
Med klövar och händer, grova och stela.
Med horn och ben från urtiden.
Om vi vandrar under hans öga, blir vi vildar och barbarer
Menader.
Känner du doften av Minotauren?
Som stanken av efterbörd och födelsepina.
När natten sjunker hör vi vrålen
Mullranden från hans strupe
Vi reser oss och jublar
Blir vildar och barbarer
Menader.
Känner du doften av Minotauren?
Soltorkad spillning av extas
Labyrintens ruiner söndras av vinden
Och under hans skenande klövar
Frustande andning ekar över bergen
Vi skrattar och gråter
Blir vildar och barbarer
Menader.




Fri vers (Fri form) av Waden Tammas
Läst 329 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-08 12:47



Bookmark and Share


  Pah
Det finns några väldigt fina rader i denna.


"Känner du doften av Minotauren?
Som stanken av efterbörd och födelsepina."

"Känner du doften av Minotauren?
Soltorkad spillning av extas "

Gillar hela stämningen. blir gammaldags på ett bra sätt.
2013-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Waden Tammas
Waden Tammas