Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Helvetet finns här på jorden.


Himmel no 14

Förlusten av syre nära hjärtat
slänger aska över det moln som
annars hade vandrats på,

så tydligt att kromosomerna självmant
byter sin sifferkod
och så grundlurad i sin egen sammankomst
av egentillverkade löften,

vi var ju etsade fast i sten och förevigade stilleben
i kraftverkens egna spolar

så ett simpelt varför, borde inte kunna betyda
(men, förbannade jävla men...)

har trampat sönder vareviga tå jag mött
men ändå funnit kärlek i min egen smyg
och smekt med tunn hud, när jag insåg
att det kunde besvaras

står nu ensam med en likgiltig tanke som
enda bagage
och inser att övermodigheten var min bästa tid i livet.




Prosa av Max Poisé
Läst 333 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-04-12 17:45



Bookmark and Share


  innakarin
Gud så bra
2018-09-01

  Engel
Åldrande är ett helvete på många sätt. Du beskriver dem med kirurgisk precision.
2018-08-31

  Minkki VIP
instämmer med aol
2018-08-29

  DominiQueen
Starkt och gripande ... Mästerligt gestaltat.. Stor igenkänning ... tyvärr...
Övermod är nog gott ... trots allt...
2018-05-05

  Anya VIP
Stark text om att tillslut stå ensam kvar. Tycker särskilt om:
"i kraftverkens egna spolar "

ser de framför mig.
2018-04-16

  aol
Fin prosa, gillar särskilt dom sista raderna
2018-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé