Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stockholm Centralstation

Folk som är påväg både hit och dit
Några sitter lugnt och äter på fik
En gubbe åker i rullstol och stimmar
Jag väntar för mitt tåg går om två timmar
På översta slafen ska jag lägga mina fötter
Hoppas att ingen har öppnat en påse nötter
För då kanske jag dör och får svårt att sova
Och det är inte roligt kan jag lova
Movits sjunger om att panta burkar i mitt öra
Men här skulle de inte haft så mycket att göra
Panten har redan haffats av stadens tiggare
Och om inte det, så av tunna uteliggare
Vad skulle alla människor göra i denna sal
Om de inte hade sina eviga telefonsamtal
Men vem är jag att döma som sitter här med data
Det är ju för att jag inte har nån som vill prata
Jobbigt är det faktiskt att bara sitta still
När en asgod macka äts just intill
Nu är det snart bara en timma kvar
Till jag kliver på tåget och drar
Ikea har en monter med soffa och stol
Borde gå dit, sätta mig och vara cool
Det kanske kommer en snygg kille bara sådär
Då ler jag och säger: Du kan sitta här
Han är klädd i grönt som en militär
Ger mig en keso och jag blir riktigt kär
Vi sitter och pratar hur länge som helst
Jag kan inte slita mig, är ju helt frälst!
Då ser jag tavlan där min tågtid har stått
Den finns inte kvar för tåget har just gått
Ajsing bajsing lilla katt, vakna ur din dröm
Snart så har min dator inte kvar nån ström
Nu ska jag stänga av och gå upp och gå
Det vore ju dumt att missa mitt tåg till Umeå




Bunden vers (Rim) av Joséfin7
Läst 428 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-01-12 16:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Joséfin7
Joséfin7