Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min verklighet i Din

Från en stjärnströdd
himmel
faller det snödroppar
Som från ingenstans
och ändå

Två verkligheter möts som
talar så olika
Från Orions bälte och
Lilla Björn faller det ingen
snö
och ändå
Två verkligheter
Samtidigt

Just så, lika förundrad och
lika märklig är
känslan efter
Dig
Min verklighet som ofrånkomligt rör sig
i Din

Med Din stjärnkarta försöker
Du tyda sanningen och en
riktning
men med samma häpnad
och förundrande
blick
ser du också snödropparna landa mjukt
omkring Dig
Min verklighet
gör intrång
i Din

-

Från en stjärnströdd himmel
faller det snödroppar
"Vilken verklighet är
sann", vill Du
fråga mig
"Den mörka stjärnklara
himmeln eller
snön som från ingenstans ändå
faller?"

Två verkligheter möts och ändå
Det är som det skall
Det är inte allt som kan förklaras
med kartans
hjälp

Räcker det att jag värmer
Ditt ansikte med min varma
hand?




Fri vers av Ann Bjerknes
Läst 304 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-01-13 10:58



Bookmark and Share


  Karin Jungå c/o Vemod VIP
otroligt vacker och vemodig, tycker mycket om
2013-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Ann Bjerknes
Ann Bjerknes