Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rösten från en musa




fastän mina fingrar frusit till is
tankar vindlar täckta risfält nära gränsen

bor nära dessa tankar, ett vankelmod som stannar



det är invid konklusionen jag finner stenar som malts till sand
pärlor i skymningssken, vidsträckta tankar som pulserar

andetag från havet

skapar särskilda skyar mot norrskens vemod
landet är ditt



en speciell röst bar mig när jag var nyfödd
över havet, genom skyn och mot barriärreven

spelade strängar just de toner tårar älskar avskyr mest
för de rinner ner i sanden bildar pölar pärlor snäckor lämnade bon

återuppstår under en summering addition
tar allt ifrån mig

sjunger som mest



dina tankar födde min röst mina fingrar ditt bröst
jag, blott en musa

men det är jag

som är

poeten











Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 506 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-01-13 15:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken skönhet du diktar.
Dina ord når in..
2013-01-19

    ej medlem längre
Mycket bra..
2013-01-15

  Lena Själsöga Keijser
det är
en gåva läsa dina ord
2013-01-13

    ej medlem längre
En text att tycka mycket om...och det gör jag!
2013-01-13

    ej medlem längre
Som vanligt berör dina ord djupt.
2013-01-13

  L I V
Fick läsa flera gånger för att plocka hem känslan som den här fantastiska ordkompositionen skapade i mig. Vilka vändningar och stora andemeningar som du lyckats spränga in i märkbart målande ord. Jäklar det här är KONST och ren jäkla KONST när konst är som bäst
Citerar:
" fastän mina fingrar frusit till is
tankar vindlar täckta risfält nära gränsen

bor nära dessa tankar, ett vankelmod som stannar "

Ibland förstår man sig själv genom andra. Coolt
Bokmärker såklart
Tack för bra läsning

2013-01-13

  Lars Hedlin
yes mycket bra...
2013-01-13

    Max Poisé
Helt riktigt! Bra text Lena!
2013-01-13

    ej medlem längre
Vankelmod.
Sällan hört ord
i dessa
självförverkligandets dagar.
2013-01-13
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP