Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Några ord, bara ord

En man skrev att det var som att sitta i fängelse, få mat, skydd, vård och husrum, det socialistiska livet och det illustrerades med en fågel i bur. Han hade aldrig varit hungrig, frusen och bott på gatan. Och har man det är det svårt att komma ihåg det onda, känna det på livet, i nuet. Man kan tänka sig det.
Fast han har rätt, det är ett fängelse. Kan vara.
Hjältedåd handlar om annat. Drömmar oftast om något annat.
Fast jag vet inte? Livet är förnöjt med liv när det kommer till stycket, när det verkligen ställs på sin spets. Armar och händer sträcks upp, ansikten lider, i begär efter luft, ännu ett andetag.
Men det räcker inte, man vill ha mer, man vill ha drömmarna.
Prosa av hansensson
Läst 175 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-01-14 10:37Bookmark and Share


    ej medlem längre
tänker på vad pojken Sue nedan skriver. jag tycker också det är det som genomsyrar- att inget blir komplett. men skulle det bli, vad fanns då för mening med att sträva? vad är vi utan längtan? tricket är väl att lyckas ha något slags nu som är fridsamt eller bra eller lyckligt eller vad som, att drabbas av de starka känslorna, att inte fastna i vad vi vill ha. för det spelar egentligen ingen roll vad jag har för teorier; även jag vill ha det. och jag kan aldrig veta hur det skulle vara att leva i den utopin. kanske är det den fullkomliga lyckan, det man kan vila i. kanske är det inget som utesluter stormar av passion och vrede.

den här texten handlar inte om det materiella för mig, trots allt. inte först och främst. eller jo- den innefattar ju allt, ett icke-komplett liv. och jag skulle inte vilja leva mitt liv som Nöjd. för det skulle alltid vara något som gnagde, alltid vara ett "bara" innan nöjd.

kanske ljuger jag. men just nu, i denna stund känner jag så. hur skall jag någonsin kunna veta vad jag känner sedan? det gör jag inte. man har grundpelare i sitt jag, det tror jag. värderingar. men resten... för de där pelarna är färre än man tror- än man vill tro, oftast- det finns bara nuets sanning.

tack för en bra text. som är ord- men inte med ordet bara innan.
2013-01-15

  smultronbergen VIP

Om liv djupast är det djupa lidandet
om allas vår tillvaro djupast sett
är likt en fågel i en bur,

Varför då skriva om drömmar om
kärlek ja varför skriva alls

de där som kämpar för rättvisa i
en värld som ändå är kall

ja. Vad är poängen. Man ska lida
helvetet av sig hellre än bråka om
strunt.

Liv kan inte förstås och diskuteras
för inget är mer sant, så läser jag
bl.a. en del av tolkningen och
den känns nihilistisk,

inget är sant. Allt relativt. Inget klokt
allting bara är, / intressant text som
känns som en äldre mans djupa suck
inför barnens lekar på midsommar:
S
2013-01-14

    ej medlem längre
Ja precis så. Just så. Det räcker aldrig vilket liv man än levt så blir man aldrig komplett, så känner jag när jag läser, tolkar mig, tolkar dig, alla, människan i sig.
2013-01-14

  kerstin skriver VIP
jag tycker om dina ord, att sträcka upp armarna. ja, så fint!
2013-01-14
  > Nästa text
< Föregående

hansensson
hansensson