Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dröm eller en reseskildring...


På Hotellet

Efter en veckas frossande på

efterrätter,förrätter, huvvudrätter

kalvkött,skaldjur, mursor och skovlar-välstekta-

njurar från Indien och buffelkött från Argentina

nedskjöjd med svart vin från Andalusien

sade jag till hovmästaren ( mycket strängt)

"Nu önskar min älskade och jag endast en sak:

-Varandra!


Vi vilja en stor säng hava med nystärkta lakan

Lätt rökelse på rummet; Fönstren öppna mot trädgården

och havet.

Därute skall ni samla världens åtta bästa jazzmusiker:

trummor,bas,piano och fem saxofoner.

De skall spela "he is my man",Lady be god"

"Some of these days, my friend". Sonny Rollins och Charilie Parker

skall imp rovisera över "Summertime" så att årstiderna springen om varandra.

I detta rum, i denna säng skall min älskade och jag vistas i två dygn.

Ostörda; för att förstå varandra. På den tredje dagen kan ni komma och läsa en

vacker dikt förr oss..

Hovmästaren bugar djupt:" Naturligtvis,det skall bli. Skall jag skriva upp..?"

"Nej, för tusan, man! Detta skall vara gratis!!

Annars är det ju meningslöst!"

"Javisst, sir. Förlåt sir." Jan.2013 UE.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 325 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-14 17:36

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram