Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En produkt av sömnlöshet och skapad stress

Allt är klart, oklart,
men det är ju klart.

Det är ju så det skall vara,
alltid ett oförberett oförstånd
och en klar och tydlig riktning
mot nästan ingenting alls.

Ingenting? Nja.
Lite mer än så,
men suddigt och ofokuserat.
Konturerna står där och darrar,
som ett tält utan tält... bara pinnar.

Det finns en helhet någonstans,
en klarhet som måste grävas fram.

Den vill fram,
denna hjälplösa lilla klarhet,
inbäddad i en diffus existens.

Svarta streck mot en svart bakgrund,
viskningar mot en ljudbild av explosioner,
ömma ögon som inget ser...
En blind klarhet då? Aningen felplacerat, eller?

Precis som allt,
om man tillåts en gigantisk överdrift,
Allt är skiftat ett par centimeter åt vänster,
bakom betongglas,
med imma på bägge sidor,
och ögonen som ska bevittna allt har en stor sten dinglande från ett snöre knutet i en keps...

Det finns där, det är klart.
Vad det är, det är svårare att säga.
Hur det får en helhet, nära nog en omöjlighet.

Det är det klara oklara,
en text som nästan är, men ändå inte.

Inte ens meningen får form som den borde,
varje ord blir som ännu en pusselbit som nästan passar,
men helheten, som den snart förstås, har ingenting med pusselbiten att göra.

Det var allt och ingenting alls.

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 252 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-01-16 10:07



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Redan i början kom jag att tänka
det finns ett pussel att lägga
nu är det bara bitarna som saknas
2013-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen