Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kapitel 3


Alla kvinnor hette Pia

 

 

I skogen gick stigar och vägar. Många misslyckades där att gå vilse. Bilarna hördes i fjärran, och natten var en timme bort. Som en skymning i gamla tider på en oljemålning av en romantiker. En kväll såg jag en älg och ett rådjur mötas och nosa så försiktigt på varandra. Det var det bästa jag såg.

De övriga höll mest på med sina mobiltelefoner, de var en nyhet då, och jag var inte intresserad. Men svartsjuk när jag aldrig fick något sms, eller blev medbjuden till frukostbuffén som jag ändå inte kunde äta mer än smulor av. Så var det på den tiden. På Blomma samsades våra karaktärer och öden i veckor, månader och år. Att jag frös hela tiden! Det kändes inte som att det noterades. 

Godhet gör en människa vacker, också den mest nedsupna lilla kvinna med rött ansikte och blonderat hår. Alla kvinnor hette Pia kunde man få för sig. Och Gabbi.

 

 

 

 

 

 




Prosa (Roman) av Catharina Edin VIP
Läst 420 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-01-18 00:23



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra och fängslande skaldat
en text som griper tag
2013-01-21

  Yrre VIP
Gabbi känns igen å Pia, bra text!
2013-01-18

  Ingela Svenson VIP
Roman, JA! Känns mycket tät och väldigt bra!
2013-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP