Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anteeksi (Förlåt)

 
Nu ville jag att klockorna skulle
ringa oss ut så att vi kunde
påta något litet
i jorden i värmen. 

Du med din hörapparat,
din finska brytning. Dina
fingrar smala, jag trodde
de kunde gå av
när som helst. Hyvää päivää. 

”Du äter ju som en kyckling –
sitta så där och picka i dig…
man får ju skämmas.” Ja,
det var väl just det – skam,
utan att veta för vad. 

Du var nog den gråaste
ändå minns jag dig bättre
än de flesta andra. Hyvää Joulua. 

Jag hörde aldrig vad du sa
alltid handen för munnen.
Striphårig, flottigt och glest
mellan tänderna.
Alltid vald sist oavsett,
vad det än gällde.
Skolgårdens kannibalism. 

Kanske är du arkeolog nu?
Gräver upp gammalt glömt
med dina smala fingrar
och avstängd hörapparat.

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 724 gånger och applåderad av 26 personer
Utvald text
Publicerad 2013-01-18 18:30



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
Såg texten lite sent.

Det är ju en sådan bra text.
Det är en sådan som i sin raka
realism går rakt in. Ja visst behöver
vi ditt berättande. Det var i det jag
tror jag först hittade trådarna in till
delar av mitt skrivande. Den här texten
är så bra tror jag för att det syns inte
ett spår av kladdigt effektsökeri där
i dina ögonblickliga reaktioner. Det
gör ju att du tar mig in på riktigt.
Tack !
2013-04-19

  Flicis VIP
Vet inte vad en ska säga. Texten har du skrivit till någon annan, men det känns som det är till mig. Därför säger jag tack, fast du inte vet vem jag är.
2013-02-12

  hansensson
Detta är bra. Lekfullt vecklas en liten film ut.
2013-02-10

  Bibbi VIP
Grattis till "UTVALDA TEXTER"!
2013-02-09

  Yrre VIP
annorlunda text som berör.
2013-02-05

  Maiah VIP
får motstridiga känslor av den här texten för att den är precis så där modigt skriven, inga omskrivningar, rakt av bara.... den berör läsaren
2013-02-05

  walborg
Texten engagerande och väcker associationer från skolan och från Finland
2013-01-31

  Akvamarin
Ett fantastiskt språk, en mycket berörande text. Vi är nog många som borde ha sagt förlåt, vi som tigande åsåg skolgårdens slakthus.

2013-01-24

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2013-01-23

    ej medlem längre
stefan stefan.
den är så fantastisk din berättelse. din dikt.
en skör morgon så slår den ann här.

jag följer dig.
jag behöver ditt berättande.



2013-01-22

    jaybird
Tycker dina texter är spännande;

de tar sats från någon bild
i ett privat arkiv

och landar
med stil på allmän plats



2013-01-18

  ResenärGenomLivet VIP
Man kan se det framför sej...fin beskrivning...
2013-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson