Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihetsfödda

Född ur kejsarsnitt
i blod och skrik och tårar
Reser sig vår krigarsjäl
Mörka vintrar följt av hoppfulla vårar.

Stå på egen plogad mark
i gyttjan sjunker varje känga utan undantag
och tårar har aldrig varit ett tecken på svaghet
det är vi två mot världen - du och jag.

Förtryckarens dotter och lögnerskans son
revolterar tillsammans mot blodristade öden
läser profetior som ironiska hån.

Kämparnas framtid är aldrig öppen för bud
med vapen och vilja försvarar de sina själar från en övermodig gud.

Föds du fångad
Måste du riva dig fri
Våra hjärtan är vilda
och kommer så att förbli.




Fri vers av M. Engdahl
Läst 295 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-15 23:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

M. Engdahl
M. Engdahl