Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett liv som seriefigur

I seriernas värld står tiden oftast stilla,
åtminstone på ett sätt,
tiden den går,
men åldern på seriens invånare,
den är densamma,
seriefigurerna åldras inte,
deras egen tid är fryst.

Tänk om det blev så här också.
Åren dom går och går;
men vi förblir alltid kvar i samma ålder.
Spädbarn förblir spädbarn,
skolbarn måste alltid gå till skolan,
ungdomar är evigt unga,
medelålders måste för evigt jobba,
åldringar dör aldrig.

Men vi skulle länge än minnas den gamla tiden;
då människor föddes, levde och dog.




Övriga genrer av Svante
Läst 1116 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-02-19 21:50



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Intressant reflektion. Ja, varför är vi sällan nöjda, och varför strävar vi bort från det vi har... Bra fångad fundering!
2007-06-21

    ej medlem längre
Fantasieggande, men annorlunda skönt. Du skriver enkelt men ett berikande djup kan finnas i dina alster, bra
2006-11-05

    Andersx
annorlunda tankar, det är väl så med livet.......det var bättre förr.
2006-02-21

    NoMi F
Härligt, vilka djupa fina tankar
tänk om vi stannade för gott i den tid vi är
Men så trist också
Fast nog skulle livet få stanna vid den bästa åldern
Med all visdom ...
Du beskriver här hur många tänker
speciellt när vi åldras
Fint
2006-02-20

  DanSan
Åhh så härligt tänkt!!! Sätter verkligen igång datachipset i knoppen!!!
"Men vi skulle länge än minnas den gamla tiden;
då människor föddes, levde och dog. " som avslutar e ju bara så gott!!!
Det blir en Femma 5 *****
MVH Dan Cederholm
2006-02-19

  Last Word Spoken
"tänkte på, man säger; det kan bara bli bättre och hopp om framtiden osv... och ändå säger alla vi: det var bättre förr.

"ja, undrar allt hur allt hänger ihop"

"deras egen tid är fryst"...

...mm.. men vi förblir alltid kvar i samma ålder..

ja tack, fysiskt, utseendemässingt så vore det ok,
men mognad och psykiskt är åldrandet allt välkommen.

Intressant, väcker funderingar.
2006-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Svante
Svante