Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I levande livet fastnar det!

Min man och jag hämtade barnen vid skolan
sedan körde vi till Göteborg och våra föräldrar.
I bilen berättade sonen att på historielektionen
hade det talats om Rousseau och den gröna vågen...
Och eleverna hade fått i uppdrag
att ta reda på mer om den...

Dagarna i Göteborg gick fort, vi var där bara över ett
veckoslut. Då vi även hade många vänner och släktingar
att besöka och så skulle vi ju se oss om i stan...

Men på söndagseftermiddagen var det dags att åka hem.
Och vi tog oss igenom hela Göteborg på grönt ljus vi
behövde inte stanna en enda gång för rött ljus.
Så när vi körde ut på motorvägen sa min man,
sjuttsingen så bra, det var det bästa gröna
våg han hade kört på, som att köra på
motorväg mitt inne i stan. Detta skulle
då han berätta för alla.

När vi kom hem var det redan kväll...
Så efter kvällsmat och lite prat blev det läggdags.
Det var ju skola och jobb nästa dag för oss...

När sonen kom hem från skolan den dagen var han
jätteglad och berättade att läraren hade frågat om nu
någon kunde berätta för honom vad gröna vågen var...
Totalt tyst i klassen. Så han fortsatte att han ju berättat
om den och ville nu veta hur de tänkte... Då sa min son
då räckte han upp handen och lärarn sa till honom:
-Vad har du kommit fram till då?
-Jo, sa min son, på den har jag åkt!
-Va, sa läraren, hur menar du då...
-Jo igenom hela Göteborg åkte vi på en grön våg.
Min pappa behövde inte stanna bilen en enda gång.
Då åkte vi ändå från Lundby till påfarten vid
Tingstadstunneln, då sa min pappa sjuttsingen
så bra den bästa gröna våg han kört på!
Så där är den magistern!





Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-19 18:07



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Härligt om gröna vågen, vilken smart son!
2013-01-23

  Irene Åberg
Bästa.Ewa-Britt.
Nostalgi**Underbart.
Med den Gröna*Vågen.
Åh Sonen med Begåvad
Berättar-Anlag
UTMÄRKT.TACK.I.Åberg.
2013-01-20

  Lars Hedlin
TAck för din fina berättelse!
2013-01-20

  Eva Langrath VIP
Fin berättelse från levande livet.
2013-01-19

  Tarantaran
En härlig berättelse ur
livet med litet kunskap
som extrakrydda..!
2013-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt