Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi gömde oss när dagen gick mot död. Där floder krypa, forsa, strila, brusa. I takt med hjärtats sätt att ila, rusa. När lungor fylls av fallen blomsterglöd.


Glödande blomster



Än råder stunder, då tankarna vandrar, till Härlanda kärr.
På stigar som trampats där åarna kryper, bland kåda som dryper
ur vidöppna ärr.
Jag minns dina händer, som slipats av skapandets tungor,
giftiga lungor, som fängslats i ångor från växter och mull.
Glödande blomster, som dött för vår skull.

Njutningen andas ett skimrande dis,
med sotiga skuggor, på smältande is
som darrar på rösten, minner om hösten, men doftar på blomstrande vis.


Än råder timmar, då tankarna flyr över frostbitna slätter.
Längs gator där lustfyllda människor gått, för att uppfylla nåt,
som präglats av sömnlösa nätter.
Jag minns hur du lärde mig spela i olika mönster,
med vidöppna fönster, och dörren på glänt för att sjungas omkull.
Djupblå nyanser, som fötts för vår skull.


Jag glömmer att tiden är bräcklig och dagarna få,
men minnet som bär på det rykande grå,
som lärde mig fela, lät mig få spela, de innersta blå,

ska evigt bestå, och födas i vårvaken mylla,
blomma och dö för att åter uppfylla,
lungor och blod med ett skimrande dis,
som rinner och smälter, på älskandes vis,

och talar om tiden som börjar idag.

Och ur allt du vet,
föds ny verklighet,

ett skälvande nytt andetag.




Fri vers av Gärdsmyg
Läst 538 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-01-19 18:12



Bookmark and Share


  klorin
Gillade den här. Du komponerar med orden.
2014-07-11

  Burn

En rök. Som att sakta få sväva en bra bit ovanför en plats, en by, ett område, en landsända. Och känna av den rök som stiger upp; den rök som för med sig dofter av mark, människor, djur och eld. Att i de vågräta solstrålarna fånga upp skymningsnyanserna hos växter, kläder och ansiktsuttryck och se hur skuggorna förlänger allt som gömts.

Jag ser en mindre värld rymmas i denna text. Det är din stora spatiala förmågas förtjänst. Det är något som du är så otroligt duktig på. Det är en blick du har. Att sätta samman.


2013-02-05

  Ravn Hansen
"... ett skälvande nytt andetag."

Magiskt. Hjärtat stod alldeles stilla i mig, från första till sista ord. Mycket vackert.
2013-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Gärdsmyg
Gärdsmyg

Mina favoriter
Sorgefågel - Senryu