Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömboken

En gammal bok
gjord i miniformat
den låg där till salu
i ett antikvariat

Den låg där ensam
vid sagor och litteratur
jag betalade glatt
och hjärtat slog i dur

Jag bläddrade länge
bland spännande blad
inspirationen flödade
likt en kärleksballad

En magisk skildring
så visst det blev
på dunkla sidor
som ett kärleksbrev

I sömnens rike
gav boken mig svar
en resa genom natten
som stannade kvar

En drömbok i handen
och natten blev skön
till drömmarnas scen
på en äng så grön

En text så gammal
för nutidens låga
men ack så ungdomlig
till svar och fråga

Till drömmens plats
jag ständigt vill fara
med drömmarnas bok
ett minne att bevara




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 883 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-01-20 00:15



Bookmark and Share


  anits VIP
Underbara rader om deömboken
2013-01-23

  Marianne Räf
Jättebra med snygga rim!
Igenkännande, då jag ofta
drömmer om böcker, mest
handskrifter - som dagböcker,
urgamla.
2013-01-20

  Eva Helene VIP
Fin text! Tänker på dikten Beatrice Aurore av Harriet Löwenhjelm som börjar så här, I gamla stan vid Kornhamns torg i Hallbergs antikvariat en gammal drömbok köpte jag i folioformat . . .
2013-01-20

  ResenärGenomLivet VIP
Åh...så fint och drömmande...
2013-01-20

  Yrre VIP
Oj, verkligen bra detta :)
2013-01-20

  mare VIP
Mycket fin,
sparar..
2013-01-20

  Ninananonia VIP
Härlig...drömbok...
2013-01-20

  Monika A Mirsch VIP
I den drömboken vore det trevligt att råkas!
2013-01-20

  Eva Langrath VIP
Fin hyllning till orden som du hittade i den gamla boken
2013-01-20

    ej medlem längre
hääärlig
2013-01-20

  Chawa VIP
En så underbar drömbok - och dikt!!
2013-01-20

  Amanda Lantz
Fantastiskt!
2013-01-20

  Angel of love
Oj vilken värme och fantastiskt skrivet!
2013-01-20

  agneta pichler
svunna tiders drömmar..
Vackert beskrivet..
2013-01-20

    ej medlem längre
Lysande!
2013-01-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO