Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varsamt III

Jag kommer nog att
överleva
och inte ta alltför stor
skada.

Bara du inte släpper mig
för plötslig.

-

Hinner jag inte ta emot mig
utan faller
andlöst
krossas min skalle
och alla minnen
går förlorade och inga
terapeutiska åtgärder
kommer att
hjälpa

Blir fallet för
stort
krossas min bröstkorg
och hjärtat
däri
Döden blir ögonblickligen
ett faktum
Det vet jag

-

Jag kommer nog att
överleva
bara du inte släpper mig
för plötsligt

-

Men den stressfraktur min kropp
drabbats av
bär jag med mig
oavsett
fallet

"Håll mig hårt",
vill jag skrika
"Släpp aldrig taget
om mig!"
Stympad eller
inte
spelar ingen roll...

Amputeringen
sker
ändå
i det tysta.....




Fri vers av Ann Bjerknes
Läst 307 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-01-23 04:52



Bookmark and Share


  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Det är häftigt hur dikten succesivt utvecklas, dag för dag, tar oss närmre och närmre. Slutet är verkligen fyllt av smärta
2013-01-24

  SatansSon
JHoppa inte ut genom fönstret.
2013-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Ann Bjerknes
Ann Bjerknes