Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Manuskriptet från Accra, Paulo Coelho.


Berätta om Ensamheten...

Och för dem som inte låter sig skrämmas av den ensam-
het som avslöjar mysterierna kommer allt att få en an-
norlunda smak.
   I ensamheten kommer de att upptäcka den kärlek som
kan komma obemärkt. I ensamheten kommer de att för-
stå och respektera den kärlek som har gett sig av.
   I ensamheten kommer de att kunna avgöra om det är
mödan värt att be den komma tillbaka, eller om det är
bäst att var och en går sin egen väg.
I ensamheten kommer de att lära sig att ett "nej" inte
alltid är brist på generositet och att ett "ja" inte alltid är
en dygd.
   Och alla ni som just nu är ensamma, låt er inte skräm-
mas av demonen som säger: "Du kastar bort tiden."
   Eller av de ännu mäktigare orden från demonernas
överhuvud: "Du betyder inget för någon."
   Den gudomliga energin hör oss när vi talar med
andra, men den hör oss också när vi inte gör något alls,
när vi är tysta och tar emot ensamheten som en väl-
signelse.
   Och i det ögonblicket lyser Den gudomliga energins
ljus upp allt omkring oss och får oss att se hur nödvän-
diga vi är, hur oerhört betydelsefull vår närvaro på jor-
den är för Den gudomliga energins arbete.
   Och när vi uppnår denna harmoni får vi ta emot mer
än vi bett om.

Manuskriptet från Accra, Paulo Coelho

www.PauloCoelho.se

 




Prosa av oLaVie
Läst 214 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-23 12:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

oLaVie
oLaVie