Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
- samhällets outsiders-


HEMLÖS

Hemlös han gick i de
rikas kvarter.
Ryggen är krokig
blicken tom.
Varför? Vem har
honom dömt?
Valen han gjorde
blev en vandrande själ.
En allmosa, en önskan om
lite bröd
Tänk om den rike,
honom sitt stöd kunde ge!
Ett hem ett arbete och
en nytänd glöd.
En säng som är varm ett
nybakat bröd.
En förlåtande hand där
den hemlöse får kraft!
Ett samhälle som är
byggt på kärlek utan makt!

Arlöv 26 jan.2013
Erna Frank

 




Fri vers av erna frank
Läst 364 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-26 20:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
så jättefint du skriver här, jag blir alldeles varm...
2013-01-26
  > Nästa text
< Föregående

erna frank
erna frank

Mina favoriter
Bikt
Vindpust