Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Zacharias Topelius text Där sjöng en fågel på lindekvist...


I ögonvrån

Jag har en drömbild i ögonvrån
i ögonvrån, i ögonvrån
En önskebild är det helt förvisst
som totalt spejande lockar.
Men skuggan döljer vem det är
men skuggan döljer vem det är
är det min vän som fjärran är
som försökte till mig gånga...

Du min vackra vän med ögon blå
med ögon blå, med ögon blå
är det dig som jag hörde då
som sjöng så stilla just till mig...
Du kära vännen på kort visit
du kära vännen på kort visit
Ja du min älskling nog var det visst
du som försökte mig fånga...

Och vännen sjung mer igen idag
ännu idag, ännu idag
så det hörs ljuvliga sköna slag
så stegen blir mindre tunga!
Att vännen kommer mer hoppas jag
Att vännen kommer mer hoppas jag
jag drillar vid varje andetag
när vi får fröjdas som unga!







Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-01-26 22:14



Bookmark and Share


  Irene Åberg
Bästa.Ewa*Britt.LJUVLIG*SÅNG*ÄN*EN*GÅNG.
ÅH Vilken Glädje med Vacker Fågel*Sång*
Som finns i mitt Hjärta*Minne*när dagen blir Lång*
TACK UNDERBART DEKLAMERAT*TOPPEN*
Hej.I.Åberg
2013-02-01

  Ezmeralda VIP
Så vackert, tårar kom.
Du är så bra Ewa, kram!
2013-01-29

  Lars Hedlin
Jätte fint skaldat gillas till max!
2013-01-27

  Eva Helene VIP
Innerligt och fint skrivet! Du fick mig att plocka fram "förlagan" som det var länge sedan jag läste, har nu läst och njutit av båda.
2013-01-27

  Tarantaran
Åhh så vackert du skriver!!
När Minkki skrev om Topelius,
så läste jag hans vackra dikter..
du fångar känslan fint här..
Topelius skrev en julsång
som jag inte lyckats hitta på
svenska på youtube?! som
heter Sylvias´Christmas Song
om en fågel..vacker melodi...
på engelska hittade jag den:

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=10_hdusZm_0&feature=endscreen

2013-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt