Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


kapitel 8


Kungen

 

 

Varje dag knackar K på hos mig i mitt rum i Villan. Hon målar upp sina Demoner i mitt tak, som snart är svart och levande, med många ögon, långa fingrar och svepande vingar. Sedan kommer Jens och vill gå på skogspromenad. Vi går den vanliga raka vägen in i skogens hjärta, där det växer spindeltråd och insektsben. Han talar skånska och är heroinist.

Pierre fixar en fönsterruta, han etsar in ett par händer i den, och fäster den i matsalsdörren. Efter ett dygn är den krossad av en snöboll. Han blir inte ledsen men det blir jag. Han åker enkom till Jönköping och köper färgband till skrivmaskinen. Jag skriver etthundra dikter på tre veckor, sedan skingras stimmet och jag kan promenera med Jens i skogen igen. Skogen. Alla etthundra dikter handlar om den.

Det serveras mat i Stora huset precis hela tiden, och jag darrar av ångest när jag sköljer ned två mackor med exakt 70 glas vatten. Därav följer ögonmigränen, och toalettspringet vid dygnets alla timmar. Varje glas vatten dokumenteras med ett streck, tills jag vid sänggåendet dragit 70 stycken. Varken mer eller mindre. 21 liter vatten per dygn.

Pierre ser ut som kungen. Barn han möter stirrar på honom med stora ögon. Vad gör Sveriges kung i deras lägenhet, på deras gata, i deras bowlinghall? undrar barnen. Jag kan inte svara på det - vad gör han där? Det är ju bara Pierre; kungen av Blomma; min bäste vän. 

 

 

 

 

 

 
Prosa (Roman) av Catharina Edin
Läst 337 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-01-26 22:19Bookmark and Share


  anits VIP
70 glas vatten låter mycket,mår
illa när jag tänker på att dricka
så mycket, bra skaldat och tänkvärt
2013-02-05

    ej medlem längre
bra,tyvärr har jag inte hängt med från början av din roman.
2013-01-27

  Ingela Svenson VIP
exakt 70 glas vatten? Låter otäckt..men livet är ju otäckt per se. Det är styrka i denhär texten, mycket bra!
2013-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin