Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


kapitel 9


Hallå, eller!

 

 

Hallå, eller! hälsade vi varandra när vi möttes på Blommas cirkulära område. Det var Göteborgarna som infört det. Det skulle uttalas på göteborgska. Hallå, eller!

Soctanterna hälsade på i min pågående fantasitillvaro, tom på substans och mening. Skräck. Soctanterna gav mig komplimanger för att jag gått ned i vikt. Vad ville de? Se med egna ögon att jag inte var påhittad? 

I lunchkön, vid brödet, svimmade jag ofta. En inre oro aktiverade mig. Ingenting ledde till någonting; tiden stod stilla och jag led av ett pågående trauma, osynligt och immateriellt men reellt, omöjligt att kommunicera eller ens uppleva. Livet pågick någonstans där jag inte var. Kanske i Stockholm, eller i Göteborg. Hallå, eller!

En unik afasi hade mig i ett järngrepp; det var omöjligt att prata eller tänka. Kanske hade jag blivit någon helt annan, en kvinna, smal och illa klädd, med svarta, förvända ögon, som rörde sig på ett nytt sätt; som att hon vadade genom vatten, snärjd av näckrosrötter.

Soctanterna åt lunch på Blomma på landstingets bekostnad innan de lämnade mig i ofattbar fattigdom; utlämnad åt ett Universum som led precis lika mycket som jag. Mitt hem fanns inte mer; det var helt enkelt inte möjligt att mitt liv försiggick så långt bort från mig.

 

 

 

 

 

 
Prosa (Roman) av Catharina Edin
Läst 415 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-01-27 01:04Bookmark and Share


  anits VIP
En text som fånga och griper tag i mig
som läsare, mycket bra
2013-02-05

  R Werner
Text som fångar. Speglar en distans i kommunikationen ...eller en apati som uppvisas från dem. Skickligt och behärskande konstrueringar med orden. Du är riktigt bra.
2013-01-29

  Anya VIP
Texten griper tag och har intressanta vinklingar. Gillar:
snärjd av näckrosrötter....originellt men så talande!
2013-01-28

    ej medlem längre
Ja,jag småskrattar samtidigt som jag kan se ett allvar i detta. bra! ser fram emot nästa kapitel.
2013-01-27

  Ingela Svenson VIP
Ja, precis som NannaX säger, kontraster som är svåra att ta tillbsig, som verklighet. VäLskrivet!
2013-01-27

  Nanna X VIP
stark läsning. skärande kontrast mellan den glada hälsningen och tillvarons tomhet.
2013-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin