Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
New York City i mitt hjärta


New York

  

någonstans på Brooklyn Bridge
lättar hennes fötter & vinden tar
vid

hon glider längs Hudson River 
& räknar skyskrapor i
periferin

en vindil och hon far förbi
Ellis Island där historiens
vingslag når hennes kind

långt senare från långt ovan
ser hon indianstigen ringla

likt ormen i sitt paradis

 

 

 

 

 



 


 




Fri vers av Jessica Ebbesson
Läst 562 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2013-01-28 19:49



Bookmark and Share


  petter rost
Det finns åtskillig poesi om NY men denna din text har ett alldeles eget rum. Och vilken bild: "långt senare från långt ovan / ser hon indianstigen ringla / likt ormen i sitt paradis" – hela texten är så fruktansvärt vacker!
2013-04-14

  Fredrik P. VIP

Du milde så spännande vy,
drömde om en resa till
jazzstaden redan på
sexiotalet!
2013-03-01

    ej medlem längre
Verkligt fin och annorlunda beskrivning av N Y!
2013-02-12

  AgnesP

Vilken underbar dikt! Som en liten film. Som jag kan flyga med i.
2013-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Ebbesson
Jessica Ebbesson