Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


kapitel 10


Att man är sedd

 

 

På landet, om vintern, är stjärnorna så stora och nära att man kan röra vid dem; trösta sig med att man är sedd av deras klara ögon. Vädret ställer till det för den fobiska; strömavbrotten haglar och mörkret får sin svärta av jordens ensamhet.

Det blåser på månen, det stormar på jorden, träd rycks upp med rötterna. Vårsalongen följer på höstsonaten, vinterns köld föds ur sommarens lättja. Jag flyter på ett blad i ett vattendrag och hittar inte hem. Natten har slukat oss nu. Vi hittar inte hem. Skogen har släppt sin förtöjning och nalkas havet nu.

Allt är stilla, borta är jag, efter katastrofen. Marken gungar; läker inga sår. Läkaren är en slaktare, solen är ett undantag. Boken berättar sin historia baklänges, ingen kommer undan; jag vaktar inte längre getterna, äter inga mellanmål, äter inga huvudmål; meningen är slaktad. Stillestånd och undantagstillstånd, ingen räknar längre än till trettio, graven släpper aldrig gisslan. Blomma släpper aldrig gisslan.

 

 

 

 

 

 
Prosa (Roman) av Catharina Edin
Läst 357 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-01-28 07:47Bookmark and Share


  anits VIP
Så bra och berörande du skriver
2013-02-05

  Peter Olausson VIP
"Skogen har släppt sin förtöjning och nalkas havet nu" - ja! Befrielsen finns nära!
2013-02-02

  Yrre VIP
Tack för att du skriver!
2013-01-29

  ULJO VIP
Skön poesi du bjuder
2013-01-28

  Nanna X VIP
jag vänder lite på Ingelas kommentar: visst är det prosa, med poetisk tyngd.
2013-01-28

  lodjuret/seglare VIP
Vältaligt ryckig, samtidigt får fragment sin förklaring i en egensinnlig allmänbildning där uppsnappade nyheter och boktitlar får sin givna plats. Lösryckt och förryckt är bara ytan, resten finns väl förpackat under om än i sin helt egna ordning. Känns som att ha sett buggande par dra fram mellan kvarteren i olika stjärnteckens konstellationer.
2013-01-28

  Ingela Svenson VIP
tung och vacker, poetisk mer än prosaisk, skön att läsa!
2013-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin