Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


kapitel 12


Alla utplånas

 

 

Mat. Allt människan behöver är mat. Så resonerar Blommas strateger och satsar stort på lunchbufféer och nybakat bröd. När soctanterna och deras överordnade ätit sig übermätta och avrest förvandlas Blomma. Maten plockas undan, personalen åker hem till sina skandinaviskt ljust inredda hus och spionaget samt kontraspionaget börjar med en inspektion av en kvarvarande korpral. Det är oftast Jobban. Han knackar på och sticker in huvudet i mitt vita rum med slingrande rankor på gardinerna och sniffar - sniffar - sniffar efter cigarettrök. Är allt bra? undrar han med hundvalpsögonen irrande och stirrande i hans bleka skådespelaransikte. Jo, allt är bra, säger jag, eller den-jag-blivit. 

Landstingen och kommunerna över hela södra Sverige kör in med sina lastbilar och tömmer flak efter flak med pengar på uppfarten tills det blir ett berg som når upp till Per-Allans takfönster. Bland sedlarna ligger de nya klienterna och sprattlar och ropar. De sätts genast i gruppterapin tills de slutat ropa. Då läggs de i sina sängar och stoppas om och sövs av de dystert susande granarnas vaggvisor. För det är sant: alla sover sanslöst djupt om natten. Alla utplånas, faller ifrån och domnar bort om natten. Det är syndarens lön vi inkasserar. Det är också då vårt kollektiva undermedvetna samlar och delar tankar och drömmar; en tillfällig passersedel in i nattens mörker; det delar vi på. Ja, det delar vi på.

 

 

 

 

 

 
Prosa (Roman) av Catharina Edin
Läst 361 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-01-29 19:48Bookmark and Share


  aol
bra skrivet,
2014-02-19

  LenaJohansson VIP
vederkvickande skrivet...härligt att läsa!
2013-02-05

  Madeleine Richter
Intressant inblick i din värld. Och väl beskrivet. Som den rebell jag är önskar jag att du kunde ta dig ett bloss när Jobban gått sin väg för dagen. Hälsa honom det från mig.
2013-02-05

  anits VIP
Så bra du skriver
2013-02-05

  Daniel_78 VIP
Ush va smutsigt. Så sanslöst djupt om natten. Jag gillar det.
2013-01-31

  Nanna X VIP
det är en sällsam, tystad värld som du ger röst åt.
2013-01-30

  Yrre VIP
oj så du skriver!
2013-01-30

  Ingela Svenson VIP
absolut!
2013-01-29

    ej medlem längre
Bra text.Humoristiskt på sina håll.
2013-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin