Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en reviderad version av en två år gammal text - med anledning av ett inbrott i en rad källarskrubbar då det enda som stals var varma kläder och filtar...


Kung Bores besök (reviderad version av KAN INGEN TYDA TECKNEN?)

 Prolog:

avlagda kläder doneras snällt till loppisar

knuffas in i stora insamlingskärl av metall

 Akt I, II, III.....

som länsas av vuxna
som assisterar sina behändiga barn.

Knappast gör de det
som en lustig och urban lek

eller för sportens skull
- för det är länge sedan det var inne
att vara sports minded och lekfull -

 

ett Problem är också
att det sovs om nätterna,

- i insamlingskärlen, alltså -
till och med på sommaren

kan uteliggare välja dessa bunkersängar

 

jag har sett en sådan låda
dunsa kring under rop och väggdunk,

två starka män ställa den på rätt igen,

hjälpa ut den inkapslade störingen
i vinterkylan.

 

Men landet sparar, staden kostnadshyvlar, för
Finland ska, bevars, dra högsta världspoäng
i ekonomisk framgång

 

 Epilog

Var finns ni, runosångare och gråterskor
från förr?

Stäm kantelen så att ni hörs och ses
och sticker av i mängden!

Ni har en gränslös rätt att dundra
över kejsarns nya kläder,

ni är vårt sista hopp
i kampen mot fördumningen,
den fattigdom som sitter djupt i själen

 

 

2011-07-05 00:27

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Minkki VIP
Läst 353 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-01-30 13:50



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Stark text i en för mig spännande och ovan form, som känns gammaldags, som en grekisk gudasaga ungefär, eller Shakespear. Får mig att kastas mellan förskräckelse inför ämnet, som ju är djupt tragiskt och upprörande och humorn i den omkullfarande "lådan".
2013-02-05

  Björn Nilsson VIP
Illa, illa. Har inte hört att någon sovit i klädesinsamlingar i Stockholm, men folk har gått och plockat där, det har jag sett. Fler och fler tiggare på gatorna, och man får en känsla av att det går utför såväl med Mälardrottningen som den vackra staden vid Finska viken.

Kanske Teppo Repo kunde spela en liten kampmelodi mot eländet på sin näverflöjt också?
2013-02-01

  walborg
Urbra text!
2013-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP