Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se himmelens blåa kupol

 

Hjärta och hjärna

må leva i samklang

styra min dag

mina val

mitt jag

 

Förvilla kan känslor

beröva den synen

när längtan och åtrån lurar

Tillbaka till nuet

all verklighets timma

och dörrar ska öppnas

där friheten, livet

förpassats till instängda burar

 

Bryt upp tunga kedjor

gå ut i det fria

se himmelens blåa kupol

Lås upp allt det stängda 

lyssna till fågelns triol

 

Gå vidare trosviss

se inte tillbaka

Lägg ned alla bördor

som plågade gång efter gång

Lämna det tunga

lyssna till fåglarnas sång

 

Ut mot den frihet

som löst från all fruktan

kan fylla tomhetens skal

Och ljuset ska stråla

i skimrande hög katedral

 




Bunden vers av Siggesdotter
Läst 520 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-01-30 22:50



Bookmark and Share


  glasblåsarblå
Så upplyftande och vackert! Fullkomligt älskar slutet

"Ut mot den frihet
som löst från all fruktan
kan fylla tomhetens skal
Och ljuset ska stråla
i skimrande hög katedral"


2013-03-04

  Nina.H
Vackert och klokt
2013-01-30

  ResenärGenomLivet VIP
Fina och hoppfulla rader att läsa...
2013-01-30

  walborg
Otroligt mycket glad energi i dessa härliga rader med fin rytm
2013-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter