Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inte snäll, inte rättvis - men jag kunde inte låta bli att skriva ner idén... och den har inte triggats av någon här och nu, utan är en låång tillbakablick ... Men det är svårt det här, att skriva en satir ;)


En varför-fundra

 

varför är det så svårt
att bita i det sura äpplet

inte bara för mänskor i allmänhet,
inte bara för Qvinnor,
utan i synnerhet för Män
- ni vet, de där som lätt bibliskt kallar sig
Skapelsens krona

de som givits det Ovedersägliga Ordets makt
att kingla sig ur stolthetens dilemma,
fixa till kronans stuk på den ädla skulten,
varför är det så extra svårt för dem?

Tror de inte på Bibeln,
på hela berättelsen
den, om hur allting var Evas fel?

 

2013-02-07  (ur arkivet)

 

 

 

 




Övriga genrer (Satir) av Minkki VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-02-07 10:42



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Kingla? Specifikt finlandssvenskt uttryck??
2013-02-08

    ADI Nehlin
:-) tyckte om
2013-02-08

  walborg
jubel! roligt!
2013-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP