Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


kapitel 13


Det finns ingen story-line

 

 

Människor förgår, stjärnor består. Och den svarta himmelen som blånar framåt morgonen, färgas rosa och dör i marin.

Jag var en gengångare bland människor; man kunde sträcka handen genom min gestalt utan att märka den. Vid matbord och soffbord, i lunchkön och i kön till broder Johan. Han tog mitt blodtryck, det dödligt låga, men nonchalerade min frånvaro, som borde signalerats genom mina vilsna rörelser på området.

Jag spelade kubb och dog av leda, men det var sådant man fick ta. För att verka levande fick jag genomlida leda. Khalid jobbade i köket, fast han var en av oss; det syntes på hans kolossala mage som han lagt sig till med, och den djupt ärrade, knivskurna och illa sydda kinden. Han vågade inte lämna området; hans ärr var en signal i kriminella kretsar, att han var ansedd vara en tjallare av dömdas hemligheter. Jag frågade aldrig varför han suttit i fängelse. Leva och låta leva; vem var jag att döma, bortsprungen och med dumstrut försedd; som en illojal saga av svek och osolidaritet; så kände jag det. Hur skulle jag annars berätta mitt liv; jag var reducerad till metaforer, då. Det finns ingen story-line, bara ett kontinuum av nu.

 

 

 

 

 

 
Prosa (Roman) av Catharina Edin
Läst 376 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-02-01 15:14Bookmark and Share


  anits VIP
En spännande och härlig läsning
2013-02-05

    ej medlem längre
din roman är mäktig i sin skenbara enkelhet. men som alltid finns det många bottnar i den. du är en Trollkarl/Trollkvinna med orden som redskap- jag finner stort nöje att läsa dig-

det finns metaforer som är obetalbara. Tack för fin läsning-

skrivarvännen Mats
2013-02-02

  Jordgubbsodlare
Din text är som första sidan i en riktigt bra roman, väcker från-pärm-till-pärm-lusten!
2013-02-01

  Ingela Svenson VIP
Och där ligger man, inte alls för att man har bäddat, iallafall inte med avsikt att livet skulle springa bort, vare sig i leda eller vansinne!Välskrivet!
2013-02-01

  lodjuret/seglare VIP
Ständigt dessa som startgropar, har man en gång placerat sina fötter, hänger det på börsen om loppet i backarna skall gå upp eller ner.
2013-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin